Regulace plevelů v porostech kukuřice - Bílá, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Pro zpracování své diplomové práce jsem si vybrala zemědělskou firmu Agroprofit Chotýčany s.r.o,která se v rostlinné výrobě zaměřuje zejména na výrobu kukuřičné siláže pro bioplynovou stanici.Firma již několik let používá bezorebný systém zpracování půdy,který přispívá k vyššímu výskytu plevelů v půdě.Ve své práci jsem se proto pokusila o chemickou regulaci nejvýznamnějších plevelů(Heřmánkovec přímořský, Pohanka svlačcovitá, Ježatka kuří noha,Laskavec ohnutý, Merlík bílý, Pcháč rolní) v Kukuřici seté (Zea mays L.),zejména Pýru plazivého(Elytrigia repens L.), který se v bezorebném systému zpracování půdy obtížně hubí.Byl založen dvouletý herbicidní pokus, kde bylo v osmi čtyř hektarových variantách použito celkem 14 herbicidních přípravků a jejich kombinací.Přípravky byly vyhodnoceny vzhledem ke své účinnosti na plevele a z hlediska ekonomického.
The control of weeds in maize stand
Keywords: Klíčová slova:chemická regulace; herbicidy; Pýr plazivý; plevele.; Key words: chemical control; herbicide; Elytrigia repens; weeds.