Speciální vzdělávací potřeby žáků s postižením z pohledu učitelů ZŠ - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma "Speciálně vzdělávací potřeby žáků s postižením z pohledu učitelů základních škol" obsahuje vymezení pojmů integrace, inkluze, podmínky integrace a její druhy. Zjišťuje základní speciální vzdělávací potřeby žáků s postižením sluchu, zraku, s poruchou mobility, s mentální retardací a žáků s narušenou komunikační schopnosti a prezentují výsledky šetření ze speciálních a běžných základních škol.
Special educational needs of disabled pupils from the point of view of