Uchycení vybraných pozdně sukcesních a nepůvodních druhů dřevin na lesnicky rekultivovaných a spontánních posttěžebních stanovištích - Prošková, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce porovnává uchycení pozdně sukcesních a nepůvodních druhů dřevin v různých věkových stádií (mladé, střední, starší) a na dvou různých způsobech obnovy (spontánní sukcese a lesnická rekultivace. Experiment probíhal na pískovnách v CHKO Třeboňsko.
Establishment of selected late successional and alien woody species in forestry reclaimed and spontaneously developed postminig habitats
Keywords: spontánní sukcese; lesnická rekultivace; dřevina; nepůvodní druh; pozdně sukcesní druh; posttěžební stanoviště; klíčení; uchycování; spontaneous succession; forestry reclamation; late successional species; alien species; postminig habitat; germination; establishment