Splátkové společnosti - Trávníčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce seznamuje čtenáře s typy spotřebitelských úvěrů od splátkových společností a porovnává je s úvěry, které poskytují bankovní instituce. Podrobně jsou zpracovány společnosti GE Money Multiservis, CETELEM ČR, a. s., Home Credit, a. s., ESSOX, s. r. o., a COFIDIS, s. r. o., a jejich úvěry ve formě prodeje na splátky. Bankovní instituce reprezentují účelové i neúčelové spotřebitelské úvěry České spořitelny, a. s., Komerční banky, a. s., a Poštovní spořitelny.
Sales finance companies
Keywords: spotřebitelský úvěr; prodej na splátky; nákup na splátky; splátkové společnosti; bankovní instituce; sales finance companies; consumer credit; instalment sale; banks institutions; purpose loan; non-purpose loan