Finanční analýza ve vybraném podniku - Chalupová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem finanční analýzy ve vybraném podniku, jehož hlavní činností je pekárenská a cukrárenská výroba a také se zabývá maloobchodem. Cílem této práce je provést finanční analýzu vybraného podniku, vyhodnotit finanční situaci podniku a posoudit hlavní zdroje neefektivnosti v souvislosti se zaměřením podniku. V literární části se zabývá tématy související s finanční analýzou. Dále obsahuje metodiku včetně pyramidového rozkladu analýzy a cíl práce. Praktická část obsahuje charakteristiku podniku a samotnou finanční analýzu, která je zpracována na základě účetních závěrek za roky 2010 2014. Výsledky finanční analýzy jsou vyhodnoceny a dále jsou zjištěny hlavní zdroje neefektivnosti podniku.
Financial analysis of the company
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; pyramidový rozklad; financial analysis; relative indicators; pyramid decomposition