Spiritualita adolescentů a její umělecký projev ve vztahu k biblické tradici - Málová, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá spiritualitou adolescentů a jejím uměleckým projevem ve vztahu k biblické tradici. Téma diplomové práce částečně navazuje na mou bakalářskou práci. Práce je členěna do dvou částí teoretické a výzkumné. V teoretické části práce popisuje základní pojmy, vývojově-psychologickou charakteristiku adolescentů, spiritualitu a umění (hudební, výtvarné umění, poezii, žalmy a symboly). Výzkumná část je věnovaná práci s vybranou skupinou a vyhodnocení výsledků pomocí obsahové analýzy.
Spirituality in Adolescents and its Artistic Expression in Relation to the Biblical Tradition
Keywords: spiritualita; adolescenti; umění; žalm; symbol; spirituality; adolescents; art; psalm; symbol