Analýza vyprojektovaných a realizovaných společných zařízení v pozemkových úpravách - Pavlín, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je porovnat rozdíly mezi vyprojektovanými návrhy a realizovanými prvky společných zařízení v rámci komplexních pozemkových úprav v Jihočeském kraji. Pro tuto práci byli vybrány tyto testovací KPÚ: Smetanova Lhota, Řípeč, Žíšov a Ratibořské Hory. Na těchto k.ú. proběhl detailní rozbor projektů plánu společných zařízení a následná rekognoskace terénu. Na základě této rekognoskace bylo zjištěno, že většina navrhovaných opatření nebyla dosud realizováno. To se týká hlavně cestních sítí. Dalším problémem je, že často dochází k opomíjení ochrany krajiny.
Analysis of projected and actual joint facilities in land consolidation
Keywords: komplexní pozemkové úpravy; společná zařízení; comprehensive landscaping; common facilities