Analýza zadluženosti studentů - Fiala, Michal (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zaobírá problematikou zadluženosti mezi mladými lidmi. Hlavní cíl této práce je analyzovat odpovědi z dotazníku, který probíhal mezi studenty z různých škol. Dotazníkové šetření je vyhodnoceno popisnou statistikou. Na základě odpovědí lze například určit, kolik mladých lidí má zkušenost s půjčkami anebo velikost příjmů a výdajů dotazovaných. V práci dochází také ke stanovení hypotéz, jimiž jsou například, jestli je mužů s půjčkami více než žen nebo jak vzdělání ovlivňuje množství úvěrů. K vyhodnocení hypotéz bylo použito Chí-kvadrát testování. Dalším cílem bylo srovnat nabídku úvěrů pro lidi ve věku od 18 do 25 let od bankovních a nebankovních institucí v ČR, ke kterému byly použity informace z internetových stránek institucí.
Analysis of Indebtedness of Students
Keywords: dluh; popisná statistika; hypotézy; nabídka úvěrů; debt; descriptive statistics; hypothesis; supply of loans