Outsourcing účetnictví v ČR - Mládková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je analýza outsourcingu v oblasti vedení a zpracování účetnictví se zaměřením na snižování nákladů a optimalizaci výsledku hospodaření a zhodnocení způsobů vedení účetnictví vedoucí ke zefektivnění podnikatelské činnosti. Problematika outsourcingu účetnictví a případně i mzdové agendy je zhodnocena ve dvou rozdílných společnostech. Nejprve je rozebrána současná situace firem a následně proveden návrh změny vedení účetnictví, který je s nynějším stavem porovnán. Pro malou rostoucí firmu je řešen bod přechodu na jiný druh vedení účetnictví.
Outsourcing of accounting in the Czech Republic
Keywords: outsourcing; účetnictví; insourcing; náklady; platba; smlouva; zaměstnanec; outsourcing; accounting; insourcing; costs; payment; agreement; employee