Flóra obcí Janovice nad Úhlavou, Kolinec a Švihov (okres Klatovy) - Peterka, Kamil (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bylo porovnání zastoupení ruderálních druhů ve vybraných obcích. Tyto obce byly Kolinec, Janovice nad Úhlavou a Švihov. Obec Švihov leží asi 11 km severně od Klatov na levém břehu řeky Úhlavy. Janovice nad Úhlavou se nacházejí asi 9 km jihozápadně od Klatov, rovněž na levém břehu Úhlavy. Obec Kolinec se pak nachází cca 20 km jihovýchodně od Klatov, směrem na Sušici. V každé z těchto obcí byla vymezena stejná stanoviště. Bylo jich 7. Nádraží a okolí, Vodní toky a okolí, Zemědělské podniky a okolí, Sídliště, Komunikace, příkopy a okolí, Hřbitov a okolí a Náměstí.
Flora of municipalities Janovice nad Úhlavou, Kolinec and Švihov (distr. Klatovy)
Keywords: Kolinec; Janovice nad Úhlavou; Švihov; ruderální flóra; stanoviště; životní forma; Kolinec; Janovice nad Úhlavou; Švihov; ruderal flora; habitat; life form