Rozvoj výtvarné tvořivosti prostřednictvím pohádky - Matějková, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Teoretická část se věnuje ilustraci a významným českým ilustrátorům dětské literatury. Dále se zaměřuje na pohádku jako umělecký útvar a na význam pohádky v předškolním věku. V praktické části je popsána realizace osmi pohádek s konkrétní skupinou, jejich průběh a návrh metodických postupů jak pracovat s těmito pohádkovými příběhy a rozvíjet tak výtvarné tvořivé aktivity dětí. Vše je doplněno fotografiemi.
Developing of Graphic Creativity throung Family Tales
Keywords: pohádka; ilustrace; ilustrátoři; tvořivost; děti v předškolním věku; tale; illustration; illustrators; creativity; preschoolers