Přírodní památka Kuní hora v Novohradských horách - charakteristika, návrh ochrany a plánu péče - Ferdová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zpracovat plán péče pro lokalitu Kuní hora dle metodiky schválené 29. září 2004 pod č. j. M/100856/04, ve znění pozdějších předpisů. Úvodní část bakalářské práce je věnována důležitým faktům o Kuní hoře a možným opatřením jak zrealizovat plán péče o tuto přírodní památku. Dále je práce rozdělena do dvou větších částí. První část je věnována zpracování komplexní fyzicko-geografické charakteristice Kuní hory. V této části je obsažena: geologie, geomorfologie, klimatologie, hydrologie, pedologie, biogeografie, a ochrana přírody celé lokality. Po prostudování dostupných materiálů o této lokalitě bylo rozhodnuto pro sestavení návrhu plánu péče o přírodní památku Kuní hora. Bakalářská práce je doplněna o mapové přílohy, které jsou vytvořeny pomocí systému GIS. Nedílnou součástí bakalářské práce jsou fotografické přílohy, které autorka osobně pořizovala při terénních průzkumech.
The natural monument Kuní hora in the Novohradské Mountains, charakteristic, proposal of protection and plan of care
Keywords: Kuní hora; kryogenní mezoformy; Novohradské hory; plán péče; Kuni mountain; cryogenic mesoform; Novohradské mountain; plan of care