Regulační opatření jako jeden ze stupňů ekonomického opatření k řešení krizové situace - Bukač, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Regulační opatření jako jeden ze stupňů ekonomického opatření k řešení krizové situace. V této diplomové práci autor uvádí základní pohled na systém regulačních opatření jako na jeden ze stupňů ekonomického opatření k řešení krizové situace. V úvodní části diplomové práce se nachází seznámení se současným stavem problematiky regulačních opatření, druhy regulačních opatření a jejich použití po dobu vyhlášení krizového stavu, je zde nastíněno využití regulačních opatření podle odvětví působnosti. V Diplomové práci je dále rozbor dostupné dokumentace systému regulačních opatření pro krizové stavy a ověření hypotézy, zda mají obce s rozšířenou působností v České republice dostatečně zpracovanou dokumentaci zabývající se regulačními opatřeními pro krizové stavy. Jako součást diplomové práce byl proveden výzkum prostřednictvím dotazníků. Výzkum se zaměřil na úroveň zpracované dokumentace obcí s rozšířenou působností v České republice a připravenost těchto obcí na krizové situace. Na základě vyhodnocení dotazníků byla hypotéza potvrzena. Autor poukázal na nejednotnost kvality zpracované dokumentace obcí s rozšířenou působností a také nejednotnost v řadách pracovníků krizového řízení. Jako výsledek diplomové práce byla zpracována školící pomůcka a podklad pro rozhodnutí o použití konkrétních regulačních opatření v krizovém řízení.
The regulatory measures - the degree of economic action to solve the economic recession.
Keywords: regulační opatření; dokumentace; hospodářská opatření; krizový stav; správa státních hmotných rezerv; Regulatory measures; Documentation; Economic measures; Critical situation; The Administration of State Material Reserves