Finanční analýza - Nováková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je zhodnocení finanční situace tří vybraných podniků ze stejného odvětví. Teoretická část čerpá z odborné literatury, definuje základní pojmy pro finanční analýzu a popisuje význam a účel finanční analýzy a také základní metody a postupy. V praktické části jsou představeny vybrané podniky, na které jsou aplikovány poznatky z teoretické části na období 2010 - 2014. Závěr této části pak tvoří mezipodnikové srovnání.
Financial Analysis
Keywords: finanční analýza; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele zadluženosti; ukazatele likvidity; financial analysis; profitability ratios; solvency ratios; liquidity ratios; activity ratios