Teorie elektromagnetického pole pro radiologické asistenty - Pešková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
V současné době není volně k dispozici jednoduchý edukační text na téma teorie elektromagnetického pole, který by byl přiměřený znalostem studentů studijního oboru radiologický asistent a dalších příbuzných oborů. Tato práce si tak vytyčila následující cíle: vytvořit očekávané, projektové a implementované kurikulum v oblasti teorie elektromagnetického pole pro radiologické asistenty a verifikaci přiměřenosti projektového kurikula pomocí experimentální výuky a statistické vyhodnocení výsledků verifikace dotazníkovým šetřením. Praktickým přínosem bakalářské práce je vypracovaný edukační text s PowerPointovou prezentací, které lze s výhodou využít pro výuku teorie elektromagnetického pole. Teoretickým přínosem bakalářské práce je promítnutí teorie kurikulárního procesu na oblast teoretických základů elektromagnetického pole v rámci edukace radiologických asistentů a případných dalších zájemců o radiologii.
The theory of electromagnetic field for radiological assistants
Keywords: teorie elektromagnetického pole; Maxwellovy rovnice; elektromagnetické vlnění; kurikulární proces; kvantitativní výzkum; konceptuální kurikulum; projektové kurikulum; implementované kurikulum; electromagnetic field theory; Maxwell's equations; electromagnetic waves; curricular process; quantitative research; conceptual curriculum; projected curriculum; implemented curriculum