Využití promotion jako nástroje marketingového mixu u vybraného subjektu vzdělávacího systému - Šinková, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se věnuje využití propagace u konkrétního vybraného subjektu vzdělávacího systému. Za zkoumaný subjekt je zvolena organizace sekundárního vzdělávání, Střední škola polytechnická v Českých Budějovicích. Cílem diplomové práce bylo odkrýt a zhodnotit využívání a význam promotion jako nástroje marketingového mixu u vybraného subjektu vzdělávacího systému. Na základě získaných informací navrhnout vhodnější využití nástrojů promotion a určit opatření vedoucí k dalšímu rozvoji promotion vybrané organizace. První část práce, literární rešerše, se zabývá hlavně propagačním mixem. Praktická část zahrnuje několik oblastí. Na úvodu praktické části je představen současný propagační mix organizace. Následují výsledky z doplňkového dotazníkového šetření a vyhodnocení hypotéz za použití statistického hodnocení dat. Důležitou součástí práce jsou doporučení navržena pro optimalizaci propagace a propagačních aktivit.
The Use of Promotion as a Tool of Marketing Mix in the Selected Organization of Education System
Keywords: Marketing; Propagace; Propagační mix; Vzdělávací systém; Výstavy a veletrhy; Sociální sítě; Spokojenost spotřebitelů; Marketing; Promotion; Promotional Mix; Education System; Exhibitions and Trade Fairs; Social Networks; Consumer Satisfaction