Management místních samospráv v ČR a Rakousku - Šimanová, Nicola (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je porovnání rozdílů v managementu obcí v České republice a v Rakousku. První část je věnována teorii managementu, veřejné správy, místní samosprávy, postavení a řízení obcí v Rakousku a v České republice. Druhá, praktická část se zabývá charakteristikou komparovaných obcí (historií, demografií, trhem práce, občanskou vybaveností), managementu v obcích (organizační strukturou, spoluprací, rozvojem obcí, přenos informací) a SWOT analýzou. Součástí práce je vypracovaný dotazník poslaný oběma starostům do vybraných obcí. Na základě odpovědí je vypracována převážná část práce.
Management of local autonomies in the Czech republic and Austria
Keywords: Management; veřejná správa; místní samospráva; obec; Management; public administration; local government; village