Lobbing versus korupce - Filipčík, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá velmi aktuálním tématem korupce a lobbingu. Cílem práce je vymezit pojmy lobbing a korupce a vysvětlit činnost lobbistické firmy. Dalšími cíli této práce je vymezit rozdíly mezi lobbingem a korupcí, protože i v dnešní době si řada lidí myslí, že tyto pojmy jsou totožné. V rámci práce jsou představeny též praktické případy z oblasti korupce a lobbingu.
Lobbying versus corruption
Keywords: lobbing; korupce; lobbingová firma; lobbying; corruption; lobbyistic firm