Faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor - Šobrová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřená na faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor. Mezi tyto faktory patří vliv odrůdy, sadby, půdy, stresu, hnojení, klimatických podmínek a počasí. Součástí práce jsou také základní informace týkající se brambor, a to historie brambor, význam a využití brambor, biologická charakteristika brambor, morfologie brambor a chemické složení bramborové hlízy. Dále byla zhodnocena ekonomická stránka pěstování brambor pro zpracování na škrob.
The influence of factors at produce starch of potato
Keywords: brambory; bramborový škrob; kvóta; odrůda; hnojení; potato; potato starch; quota; variety; fertilization