Příjem potravy cejnem velkým (Abramis brama) v období tření - Zeman, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit příjem potravy cejnem velkým v závislosti na nástupu a ukončení období výtěru. Pro splnění cíle byl proveden praktický experiment.. Tento pokus byl zrealizován na přehradách Hamry a Brno v letech 2008 a 2009. Následně se určovalo prostřednictvím standardních metod. Jedná se o tyto metody(nepřímá, frekvence výskytu potravy, index naplnění, index převahy a gonadosomatický index. Následně byla provedena analýza trávicího traktu.
Food intake of bream during the spawn period
Keywords: cejn; příjem potravy; období tření; analýza trávicího traktu.; bream; food intake; spawning season; stomach contents analysis.