Krystalizační studie bakteriofágového lysinu Ap22 - Dvorníková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na studii zatím necharakterizovaného bakteriofágového lysinu Ap22. Bakteriofágový lysin Ap22 může být vhodným kandidátem při hledání alternativních antibiotik, která mohou sloužit k léčbě infekčních nemocí. Hlavním cílem práce bylo osvojit si metody krystalizace a připravit vhodný monokrystal lysAp22, a tím získat difrakční data, která budou sloužit k následnému určování struktury lysAp22 v dalších výzkumech.
Crystallization study of bacteriophage lysin Ap22