Vztahy českých a francouzských surrealistů - Řezáč, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Centrem práce je průzkum a analýza dokumentů, korespondence, memoárů a sekundární reflexe vztahů mezi českými a francouzskými surrealisty, primárně z oblasti literární. Pozornost je věnována jak skupině Le grand jeu, tak skupině kolem André Bretona. Na základě provedených srovnání a analýz je poté popsáno utváření vzájemných diskursivních dominant a způsob jejich dobové interpretace.
The Relationships Between Czech and French Surrealists
Keywords: český surrealismus; francouzský surrealismus; recepce; meziválečné období; Le grand jeu; Vítězslav Nezval; André Breton; Czech surrealists; French surrealists; reception; Le garnd jeu; Vitezslav Nezval; Andre Breton