Zhodnocení logistického zabezpečení Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Územního odboru Jihlava při vybraných mimořádných událostech - Maloušková, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce bylo posoudit, na základě analýzy úroveň logistického zabezpečení Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Územního odboru Jihlava při vybraných mimořádných událostech. Teoretická část práce se opírá o právní normy, odbornou literaturu a internetové zdroje. Samotná teoretická část je zaměřena na integrovaný záchranný systém, přičemž značná pozornost je věnováno právě Hasičskému záchrannému sboru. V práci je věnována pozornost také mimořádným událostem, jejich klasifikaci a logistice. Poslední kapitolou teoretické části, která navazuje na předchozí kapitolu o logistice a dále je využita také v praktické části, je logistické zabezpečení Hasičského záchranného sboru. Pro praktickou část bylo realizováno dotazníkové šetření, které bylo provedeno, za pomoci vytvořeného dotazníku, u příslušníků spadajících pod Územní odbor Jihlava. Dále se v této části pojednává o statistice požárů vzniklých v rámci tohoto území a zjištěné údaje jsou následně analyzovány. Praktickou část uzavírá zhodnocení čtyř vybraných mimořádných událostí se zaměřením zejména na logistické zabezpečení.
Assessement of the Logistical Support of the Fire Brigade of the Vysočina District, Jihlava Territorial Departement, during the Selected Emergencies
Keywords: integrovaný záchranný systém; mimořádná událost; logistika; logistické zabezpečení; hasičský záchranný sbor; požární stanice; integrated rescue system; extraordinary event; logistics; logistics security; the fire brigade units; fire station