Strategie uvedení obchodní značky na trh - Šťastná, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout strategii k uvedení obchodní značky na trh a vhodná opatření vedoucí k posílení značky ve fázi růstu. Provedla jsem marketingový výzkum, který mi pomohl zjistit, jak značku vnímají její stávající i potenciální zákazníci a jak se firmě daří šířit povědomí o značce. Zabývala jsem se také tím, jakou má značka vizi a hlavní cíle a zjišťovala jsem, jaké jsou její silné a slabé stránky. V návaznosti na analýzu získaných informací jsem firmě navrhla strategii ve formě marketingového plánu, který obsahuje konkrétní taktické kroky včetně jejich peněžního vyjádření.
Strategy introduction trademark on the market
Keywords: obchodní značka; strategie značky; vnímání značky; řízení značky; marketingový výzkum; trademark; brand strategy; brand perception; brand management; marketing research