Rovinné, přímkovité a vrásové stavby v blanické ortorule - Moravcová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná diplomová práce se zabývá výzkumem blanické ortoruly a jejími planárními a lineárními strukturními prvky. Práce je rozdělena na rešeršní a výzkumnou část. Rešeršní část popisuje deformace geologických těles a obecně geologické strukturní prvky. Výzkumná část se zabývá strukturní analýzou 34 výchozů v zájmovém území. Popisuje výchozy z hlediska petrologické charakteristiky a geologických struktur, které byly měřeny a výsledná data zpracována formou diagramů. Během výzkumu byla provedena mikrostrukturní analýza jednoho vzorku blanické ortoruly a 12 vzorků bylo analyzováno pomocí přenosného spektrometru Delta Professional.
Planar, linear and fold structures of Blanik orthogneiss
Keywords: blanická ortorula; geologické struktury; spektrometr; Blanik orthogneiss; geological structures; spectrometer