Osobní pohled dítěte na prožité sexuální zneužívání a jeho sociální dopad- rozbor monografie - Lendlerová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce s názvem "Osobní pohled dítěte na prožité sexuální zneužívání a jeho sociální dopad," je výzkumná práce, zabývající se rozborem monografie "Hry na pavoučka" od Zuzany S. Hlavním cílem práce je zjistit, jaký sociální dopad mělo sexuální zneužívání na autorčin život. Výzkum byl uskutečněn jako kvalitativní šetření, a to na základě zakotvené teorie za použití rozboru monografie jako techniky sběru dat. Byla využita intenzivní metoda studia jednotlivého případu. Výsledky šetření ukázaly, že sexuální zneužívání mělo vliv na všechny aspekty života autorky. Nejvíce sexuální zneužívání ovlivnilo autorčiny partnerské vztahy, dále vztahy v primární rodině, zdravotní stav autorky, autorčino sebepojetí a sexualitu. Práce by mohla být přínosem pro laickou veřejnost, zajímající se o danou problematiku, protože poskytuje teoretické základy a odkazuje na přímý zdroj. Dále je přínos viděn v možnosti na základě této práce udělat rozsáhlejší výzkumné šetření, které by se zabývalo ověřováním vzniklých teoretických tvrzení. A jistým přínosem by mohla být i pro pracovníky v pomáhajících profesích,jako pomoc při porozumění obětem sexuálního zneužívání.
Personal View of a Child on Sexual abuse and Its Social Impact - analysis of monografy
Keywords: sexuální zneužívání; zneužívání dětí; CAN; CSA; incest; Sexual abuse; Child abuse; CAN; CSA; Incest