Instituto Cervantes a jeho role při šíření španělské kultury - Čermáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat činnost Institutu Cervantes a jeho přínos při šíření španělského jazyka a hispánské kultury. Hlavním cílem je představení institutu, jeho hlavních cílů a způsobů, které využívá k jejich dosažení. Pozornost je zde věnována hlavně jeho akademické a kulturní činnosti v centrech po celém světě. Součástí práce je i kapitola, která popisuje internetové stránky a jejich využití. Informace, které stránky poskytují slouží studentům, vyučujícím, hispanistům i široké veřejnosti se zájmem o studium španělštiny a kulturu španělsky mluvících zemí. Na závěr je uvedeno srovnání Institutu Cervantes s jemu podobnými organizacemi, které se zabývají šířením jazyka a s ním spojené kultury.
Instituto Cervantes and Its Part in the Diffusion of Spanish Culture
Keywords: Institut Cervantes; španělština; španělská kultura; Institut Cervantes; spaninsh; spanish culture