Francouzsko-české a česko-francouzské překladové terminologické slovníky z oblasti práva, administrativy a ekonomie: srovnávací studie - Faltová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce ze zabývá porovnáním francouzsko-českých a česko-francouzských překladových terminologických slovníků z oblasti práva, administrativy a ekonomie. Práce má dvě hlavní části: část teoretickou a část praktickou. Teoretická část charakterizuje teoretická východiska pro sestavení slovníku. Předmětem praktické části je studium vybraných slovníků podle metod popsaných v předchozí části.
French-Czech and Czech-French terminological dictionaries of law, administration and economy: a comparative study
Keywords: porovnání francouzsko-českých a česko-francouzských překladových terminologických slovníků z oblasti práva; the comparison of the French-Czech and Czech-French terminological dictionaries from the field of law