Faux amis im Deutschen und im Englischen - Kalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem "Faux amis v německém a anglickém jazyce". Práce je zaměřena především na sémantické faux amis, se kterými se žáci a studenti v České republice mohou setkat. V teoretické části je objasněna základní terminologie související s tzv. "falešnými přáteli". Dále je popsán vznik a klasifikace faux amis. V praktické části jsou shromážděny příklady sémantických faux amis, které jsou rozděleny do referenčních úrovní podle Společného evropského referenčního rámce (SERR). Seznamy faux amis, rozdělené podle úrovní, jsou v praktické části ještě dále analyzovány.
Faux amis in German and in English
Keywords: faux amis; německý jazyk; anglický jazyk; interference; Společný evropský referenční rámec (SERR); faux amis; German; English; interference; Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)