Problémové chování pacienta v přednemocniční péči - Dušková, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problémovým chováním pacienta v přednemocniční péči, dotazováni byli zdravotničtí záchranáři Jihočeského kraje. Teoretická část popisuje různé příčiny a projevy problémové komunikace, podrobněji se věnuje alkoholu a návykovým látkám, které jsou nejčastější příčinou agresivního chování, a také uvádí legislativní oporu týkající se práce zdravotnického záchranáře. Praktická část zjišťuje, kolik zdravotnických záchranářů se setkalo s problémovým chováním pacienta v přednemocniční péči, respektive s agresivním chováním, zda se na takové chování cítí připraveni, jestli by o další vzdělání v tomto směru měli zájem a zda cítí dostatečnou oporu v legislativě.
A problematic behaviour of patients in pre-hospital care
Keywords: přednemocniční péče; zdravotnický záchranář; agresivní chování; návykové látky; legislativa; pre-hospital care; paramedic; aggressive behaviour; addictive substances; legislation