Oscar Wilde: Šťastný princ a jiné pohádky - Radová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je nové výtvarné pojetí literárního díla ?Šťastný Princ? irského spisovatele O. Wilda. Teoretická část seznamuje se životem autora, obsahem a aktuálností zvoleného námětu a využitím podobných námětů v praxi. Pojednává též o dosavadním ilustračním zpracování zmíněné publikace a poukazuje na tvorbu několika předních umělců, v níž jsem nalezla inspirační podněty. Praktická část seznamuje s postupem práce; tvorbou návrhů, užitou grafickou metodou a zhotovením leporela.
O. Wilde: The happy prince and other tales
Keywords: Oscar Wilde; Šťastný Princ; leporelo; ilustrace; Oscar Wilde; The Happy Princ; concertina book; illustration