Názvy ulic v Třešti - Bartušková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je uliční názvosloví města Třeště, které leží v okrese Jihlava. Jsou zde podány základní informace o studiu místních jmen, tedy o onomastice a toponomastice. Za využití odborné a historické literatury a archivních map byl zaznamenán vývoj a motivace pojmenování urbanonym v Třešti a jejich proměna především ve 20. století. Je zde využito srovnání současných a historických názvů ulic. Ulice jsou roztříděny do kategorií podle motivace jejich pojmenování. Cílem práce je utvořit celistvý obraz o vývoji uličního názvosloví v Třešti.
The Street Names in Třešť
Keywords: Třešť; ulice; uliční názvosloví; honorifikace; onomastika; urbanonyma; Třešť; street; street nomenclature; honorification; onomastics; urbanonyms