Ekonomické zhodnocení efektivnosti podpor z Programu rozvoje venkova v zemědělském podniku - Severinová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Podstatou diplomové práce je zhodnocení efektivnosti investice podporované z prostředků Programu rozvoje venkova ve vybraném zemědělském podniku. Z řady investic realizovaných řešeným podnikem byla vybrána prakticky nejvyšší investice podniku, a to investice do výstavby bioplynové stanice. V rámci hodnocení efektivnosti investice byly porovnávány předpoklady při plánování investice se skutečnostmi vyplývajících z dvouletého provozu bioplynové stanice. Současně bylo na základě vybraných indikátorů hodnoceno plnění cílů daného opatření a programu.
Analysis of economical efficiency of Rural development program subsidies in selected agriculture business
Keywords: Program rozvoje venkova; dotace; diverzifikace; efektivnost investice; bioplynová stanice; studie proveditelnosti; citlivostní analýza; obnovitelné zdroje energie; Rural Development Programme; subsidies; diversification; investment efficiency; biogas plant; feasibility study; sensitivity analysis; renewable energy