Funkční analýza chování žáků s nevhodným chováním - Krupicová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se věnuje problematice nevhodného chování žáků ve škole a představuje funkční analýzu chování (FACH) jako nástroj pro diagnostiku a intervenci. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení zásadních pojmů a principů souvisejících s nevhodným chováním a FACH. Empirická část, která má podobu kvalitativního výzkumného šetření, si za hlavní cíl klade vytvořit funkční analýzu žáka s projevy nevhodného chování, na jejímž základě jsou vytvářena doporučení a intervenční postupy přímo pro žáka, respektive žáky třídy a pedagogické pracovníky.
Functional Behavioral Assessment of Pupils with an Inappropriate Behavior
Keywords: funkční analýza chování; FACH; nevhodné chování žáků; diagnostika; intervence; Functional Behavior Assessment; FBA; inappropriate behavior of pupils; diagnosis; intervention