Stravování dětí se speciálními stravovacími potřebami v mateřské škole - Holová, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Teoretická část bakalářské práce obsahuje kapitoly týkající se základních informací a diet při potravinových alergiích a nemocí spojených se speciálními dietami - celiakie, laktózová intolerance, diabetes. Dále jsou zmíněny informace týkající se stravování dětí předškolního věku v mateřských školách. Praktická část se zabývá poskytováním speciálního stravování v mateřských školách dětem, které to ze zdravotních důvodů potřebují. Výzkumné šetření bylo zrealizováno pomocí kvantitativní metody, a to pomocí dotazníku. Ředitelé/ředitelky mateřských škol odpovídali na otázky, které se týkaly rozsahu poskytování speciální (dietní) stravy pro děti se speciálními stravovacími potřebami.
Nutrition of children with special dietary needs at kindergarten
Keywords: předškolní stravování; speciální stravování; diety; celiakie; laktózová intolerance; diabetes; potravinové alergie; preschool dietary; special dietary; diets; celiac disease; lactose intolerance; diabetes; food allergies