Longitudinální sledování vývoje vybraných tělesných rozměrů charakterizujících stav výživy u dětí ve věku 6 - 15 let - Zajícová, Iva (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své práci se zabývám dlouhodobým sledováním tělesného růstu a vývoje dětí ve věku 6 - 15 let. Z celého souboru sledovaných dětí byli vybráni jedinci obojího pohlaví, u kterých je tělesný růst zaznamenán individuálními růstovými křivkami do příslušných percentilových grafů. Jedinci byli hodnoceni podle charakteristik stavu výživy v těchto tělesných parametrech: tělesná hmotnost, tělesná výška, Body Mass Index, obvod břicha, obvod gluteální a kožní řasa subscapulární.
Longitudinal monitoring of evolution selected physical measurements characterizing situation of nutrition children in age 6 - 15 years
Keywords: longitudinální; tělesná hmotnost; tělesná výška; Body Mass Index; obvod břicha; obvod gluteální; kožní řasa subscapulární; růst; Longitudinal; body height; body weight; Body Mass Index; abdominal circumference; gluteal circumference; subscapular skinfold; growth