Postava Josefa Dubského v kontextu české a zahraniční hispanistiky - Mlejnková, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Předložená diplomová práce se zabývá osobností a jazykovědnou prací významného českého hispanisty Josefa Dubského. Skládá se z pěti kapitol. První kapitola nastiňuje tradici studia španělského jazyka na našem území. Druhá kapitola se věnuje životu Josefa Dubského. Další kapitoly představují Dubského práci na poli gramatiky, lexikologie a sémantiky a stylistiky. Budou představeny Dubského studie a články, učebnice a skripta španělského jazyka a španělsko-české a česko-španělské slovníky. Příloha obsahuje přehled Dubského publikací včetně titulních stran použitých učebnic a slovníků.
Josef Dubský in the Context of Czech and Foreign Hispanistic Studies
Keywords: hispanistika; Josef Dubský; španělský jazyk; lexikologie; stylistika; gramatika; hispanistics; Josef Dubský; Spanish language; lexicology; stylistics; grammar