Kvalitativní výzkum komunikačních strategií účastníků dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu a návykových látek - Ptáček, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářská práce Kvalitativní výzkum komunikačních strategií účastníků dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu a návykových látek je zjistit, jaké komunikační strategie využívají účastníci dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu a návykových látek. Kvalitativní výzkum byl proveden metodou polostrukturovaného rozhovoru a metodou pozorování během výslechu účastníků dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu a návykových látek. V závěru jsou shrnuty odlišné komunikační strategie nalezené v průběhu výzkumu.
The qualitative research of the communication strategies of the participants in accidents caused by alcohol or addictive drugs
Keywords: alkohol; dopravní nehoda; komunikace; kvalitativní výzkum; návykové látky; výslech; alcohol; traffic accidents; communication; qualitative research; addictive substances; interrogation