Poziční a nepoziční numerační soustavy - Vopálenská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo v první části zpracovat přehlednou studii o pozičních a nepozičních numeračních soustavách (různé typy, jejich historie, způsoby zápisu, převody, apod.). V druhé části práce vytvořit sadu příkladů (řešených), které by svým pojetím přiblížily nedesítkové soustavy žákům ZŠ.
Propositional logic from IT perspective
Keywords: číselné soustavy; poziční soustavy; nepoziční soustavy; number system; positional numerical systems; non-positional numerical systems