Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Vltavotýnska - Brezinová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími službami ve vymezeném území Vltavotýnska. První kapitoly se věnují rozboru literatury a metodice zpracování. Dále je provedena situační analýza území, z níž vyplývají charakteristické geografické rysy mikroregionu a potencionály cestovního ruchu. Následuje hlavní analytická část, založená na inventarizaci a na graficky znázorněném kvantitativním a kvalitativním rozložení ubytovacích kapacit v území. Dle hustoty lůžek v území jsou vymezeny rekreační a turistické oblasti. Jsou zhodnoceny časoprostorové souvislosti s cílem určení vývojových a geografických pravidelností, jež jsou vyústěny v syntéze. Analýze jsou podrobeny i doprovodné služby ubytovacích zařízení. Probíhá jejich celková inventarizace a kvalitativní a strukturní zhodnocení.
Quantitative and qualitative spacious distribution of bedded capacities and accompanying services in the defined region of Vltavotýnsko
Keywords: cestovní ruch; ubytovací zařízení; lůžková kapacita; doprovodné služby; Vltavotýnsko; tourism; accommodation facilities; bedded kapacity; accompanying services; Vltavotýnsko