Konkurence v letecké dopravě - Siebrová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce "Konkurence v letecké dopravě" vymezuje problematiku konkurence mezi leteckými společnostmi a konkrétně se zaměřuje na specifikaci konkurenčních výhod u letecké dopravy a jaké konkurenční faktory ovliňují zákazníka při výběru letecké společnosti pro své cestování. Bakalářská práce podává přehled o historii a rozvoji letectví. Pojednává o největším českým leteckým dopravci Českých aerolinií, jaká je jejich současná pozice a konkurenceschopnost v leteckém odvětví. Praktická část obsahuje informace o největších konkurentech ČSA v evropském sektoru. Konkurenci v letecké dopravě velmi ovlivňují nízkonákladové letecké společnosti. Zmínila jsem se o jejich situacích v současné letecké dopravě a zjišťovala jsem reakce zákazníků na nízkonákladové letecké společnosti.
Competition in the air transport
Keywords: konkurence; historie letecké dopravy; IATA; letecké společnosti; konkurence v letecké dopravě; České aerolinie a.s.; aliance SkyTeam; věrnostní programy OK Plus; Click4Sky; největší evropské letecké společnosti; nízkonákladové letecké společnosti; Competition; history of the air transport; IATA; airline operators; competition in the air transport area; Czech Airlines a.s.; SkyTeam alliance; OK Plus; Frequent Flyer Programme; Click4Sky; the biggest European airline operators; low-cost airline operators