Fundamentální analýza vybraného akciového titulu - Kasalová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2017)
Jedním z hlavních úkolů fundamentální analýzy je dosažení kapitálového zisku. Tato analýza se používá k ocenění cenného papíru. K ocenění cenného papíru slouží kromě fundamentální analýzy také technická analýza a psychologická analýza. Na základě různých faktorů každá z uvedených metod stanovuje vnitřní hodnotu cenného papíru. Analytici dané analýzy tyto faktory podrobně zkoumají. Mnoho ekonomů popisuje různé vlivy působící na stanovení vnitřní hodnoty cenného papíru. Cílem fundamentální analýzy je stanovit vnitřní hodnotu cenného papíru. Podle vnitřní hodnoty cenného papíru lze předpovědět jeho budoucí vývoj na trhu. Vnitřní hodnota akcie se dá porovnat s tržní hodnotou akcie a tak zjistit zda je akcie podhodnocená či nadhodnocená. V celé bakalářské práci jsou obsaženy kvalitativní výsledky. Výpočty, které se vypočítají ve fundamentální analýze, pomohou investorovi k lepšímu využití svých financí. Investor pak může své finance vhodně investovat a dosáhnout případného zisku.
Fundamental analysis of the selected stock
Keywords: Fundamentální analýza; cenný papír; zisk; investor; vnitřní hodnota.; Fundamental analysis; security; gain; investor; instristic value.