Zjištění využití jednotlivých prostředků regenerace v České korfbalové extralize - Pešák, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zpracovat ucelený přehled metod a prostředků regenerace sil. Dále práce zjišťuje v jaké míře a jestli vůbec jsou využívány jednotlivé prostředky regenerace sil v České korfbalové extralize. K tomuto zjištění je využita dotazníková metoda. Nejprve jsou zpravovány základní informace o korfbalových soutěžích v České republice a o evropských soutěžích, stručná historie a vysvětlení pravidel. Dále je v práci přehled jednotlivých regeneračních prostředků. Na základě dotazníkového šetření je zkoumáno, v jaké míře jsou tyto regenerační prostředky využívány hráči nejvyšší korfbalové soutěže. Výsledky dotazníkového šetření ukázaly značné nedostatky ve využívání regenerace v České korfbalové extralize. Téměř bez využití zůstávají prostředky, které zvyšují finanční náklady hráčů a klubů. Nejčastěji využívaná regenerace pohybem dosáhla 70%.
The findings using different means of regeneration in the Czech Extra-league Korfball
Keywords: korfbal; sport; regenerace ve sportu; dotazník; ČKE; korfball; sport; regeneration in sport; questionnaire; Czech Extra-league Korfbal