Vývoj územního plánování ve vybrané obci - Kubešová, Hana (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této diplomové práce je zmapování vývoje územního plánování ve vybrané obci. Jako lokalita pro zpracování byla vybrána obec Kamenný Újezd. Tato obec se nachází ve velmi lukrativní lokalitě, je totiž situována mezi městy České Budějovice a Český Krumlov. První část této práce se zabývá definicí krajiny, definicí územního plánování, jeho historií, legislativním zajištěním a popisem procesu územního plánování. Druhá část práce je zaměřena na obec Kamenný Újezd a porovnání jednotlivých územních plánů. V závěru práce jsou navrženy dvě konkrétní změny územního plánu
Development of local planning in a specific municipality
Keywords: Územní plánování; územní plán; Kamenný Újezd.; Local planning; local plan; the municipality of Kamenný Újezd.