Mobilní aplikace jako součást grantu Photostruk - Analýza historických fotografií pro virtuální rekonstrukci kulturního dědictví v česko-bavorském příhraničí - Havel, Vilém (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce pojednává o návrhu a následném vývoji multiplatformní mobilní aplikace pro operační systémy Android a iOS. Aplikace byla vytvořena jako doplněk pro webovou aplikaci Photostruk. Tento projekt byl navržen pro analýzu historických fotografií a pro virtuální rekonstrukci kulturního dědictví v česko-bavorském příhraničí. Pro vývoj je použit programovací jazyk C# a framework Xamarin Forms. Mobilní aplikace komunikuje s webovým serverem pomocí REST API rozhraní. Posílaná data jsou ve formátu JSON. Výsledná aplikace umožňuje uživateli zobrazit zapomenuté objekty na mapě. Jako mapový podklad bylo využito Open Street Map.
Mobile app as a part of grant Photostruk - Analysis of historical photographs for virtual reconstruction of cultural heritage in Czech-Bavarian borders
Keywords: Photostruk; Xamarin Forms; C#; ASP.NET; Android; iOS; REST API; OSM; Photostruk; Xamarin Forms; C#; ASP.NET; Android; iOS; REST API; OSM