Možnosti pracovního uplatnění klientů Domova Petra Mačkov - Koubková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problematikou pracovního uplatnění osob s mentálním postižením. Je zde popsán systém vzdělávání těchto osob a následně jejich možnosti v oblasti pracovního uplatnění jak na trhu práce, tak v rámci sociálních služeb. V práci je popsán také proces individuálního plánování sociálních služeb uživatelů, neboť veškeré jejich činnosti a aktivity musí s individuálním plánem korespondovat. Práce je cíleně zaměřena na konkrétní situaci v uvedené oblasti u uživatelů sociálních služeb Domova Petra Mačkov. Příloha práce obsahuje kazuistiky tří klientek Domova Petra Mačkov. Slouží k vytvoření komplexního obrazu o aktuální situaci v konkrétních místních podmínkách.
Career Opportunities of Clients of Domov PETRA Mačkov
Keywords: mentální postižení; vzdělávání osob s mentálním postižením; zaměstnávání osob s mentálním postižením; trh práce; sociální služby; individuální plánování; mental disability; education of mentally disabled people; employment of mentally disabled people; labour market; social services; individual planning