Vliv různých druhů antropogenní zátěže v zemědělské krajině na organismy.Sinice jako bioindikátory antropogenního vlivu na pískovny okolí Veselí nad Lužnicí (Českobudějovický bioregion). - Kohelová, Hana (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem práce je seznámit se s taxonomií a autekologií základních druhů a společenstev plantonních sinic na území ČR, seznámit se s metodikou odběru a zpracování vzorků a stanovit druhovou diverzitu a početnost sinic v pískovnách. Návrh opatření pro dlouhodobé monitorování sinis je praktickým výstupem práce.
THE EFFECT OF THEDIFFERENT MAN LOAD ON THE AGRICULTURAL LANDSCAPE. cYANOTHYTA AS BIOINDICATOR OF THE MAN EFFECT ON SAND PITS IN THE VICINITY OF VESELÍ ABOUT THE LUŽNICE RIVER (REGION ČESKÉ BUDĚJOVICE)
Keywords: Sinice; bioindikátory; antropogenní zátěž; pískovny; ČR; Cyabophyta; bioindicators; man effect; sand pits; CR