Zážitková turistika s využitím kulturního a historického dědictví - Antoňů, František (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem práce "Zážitková turistika s využitím kulturního a historického dědictví" je vytvořit návrh Návštěvnického centra curku a sladkostí v Dačicích. Zde byla v roce 1843 vyrobena první kostka cukru na světě. Součástí Návštěvnického centra je interaktivní expozice (např. výroba cukru, historie cukru), zážitkový workshop a obchod s výrobky a suvenýry. Na začátku práce je úvod. Dále je popsána metodika práce a cíle práce. Dílčími cíly jsou analýza cestovního rucu (analýza návštěvnosti, profil možného návštěvníka, analýza silných a slabých stránek) a návrh nového produktu cestovního ruchu, vč. propagační kampaně a ekonomického rozboru.
Experience tourism with use cultural and historical heritage
Keywords: zážitková turistika; produkt cestovního ruchu; analýza cestovního ruchu; návštěvnické centrum; experience tourism/tourism of events; tourism product; analysis of tourism; visitor centre