Vyhodnocení vlivu bioalginátu na vybrané ukazatele v umělém odchovu bažanta obecného. - Savula, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce bylo vyhodnocení vlivu bioalginátu na vybrané ukazatele v umělém chovu bažanta obecného. Vybranými ukazateli byla úmrtnost a váhový přírůstek u bažantů. Výzkum se prováděl v bažantnici Černiš u Českých Budějovic na vybraných hejnech bažanta obecného. Použité přípravky při pokusu byly biopolym FZT a biopolym Granulát. Biopolym FZT byl aplikován do vody v napáječkách a biopolym Granulát byl přidáván do krmných směsí. Oba tyto přípravky byly přidávány do potravy denně. Vlastním pokusem bylo zjištěno, že oba použité přípravky mají vliv na váhový přírůstek bažanta obecného, ale na úmrtnost nemají vliv.
Evaluate the influence of Bio-algeen on selected indicators in the artificial breeding of the Common Pheasant.
Keywords: Bažant obecný; biopolym; pokus; kontrola; váhový přírustek; Common Pheasant; biopolym; experiment; kontrol; weight gain