Návrh možností nového využití plochy vybraného brownfieldu - Říhová, Simona (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Návrh možností nového využití plochy vybraného brownfiledu" je rozdělena na dvě základní části. V literární rešerši je definován pojem brownfield a pojmy související. Dále je zde uvedena kategorizace brownfileds, problémy provázející brownfileds, ukotvení v dokumentech územního plánování, řešení brownfelds a možnosti financování. Praktická část práce charakterizuje plochu vybraného vojenského brownfiledu. Analyzuje jeho historické využití, současný stav a příčiny vzniku brownfieldu. Navrženy jsou varianty nového využití, možnosti financování variant a výběr nejvhodnější varianty. Součástí je i srovnání s jinými realizovanými záměry.
Proposals of new possibilities of use of selected brownfield locality
Keywords: Brownfield; klasifikace brownfields; řešení brownfields; financování brownfields; revitalizace; Táborské kasárny Benešov; Brownfield; categorization of brownfileds; solution of brownfields; funding of brownfields; revitalization; Táborské barracks Benešov